Enklere Media – Blogg

Ikke overlat en såpass viktig jobb som nettsidebygging til tilfeldighetene, overlat det til oss som kan det.

 

Derfor bør du ha en nettside som kanal for informasjonsformidling

Det finnes mange grunner til at bedrifter bør ha en nettside. Du har kanskje fått med deg at en nettside er essensielt for SEO og markedsføring. Visste du imidlertid at informasjonsformidling via siden kan være vel så viktig?

 I dag bruker bedrifter i stadig større grad nettsiden som et talerør for å kunne formidle informasjon. Med stadig med bevisste kunder, gjelder det å nå ut til målgruppen med relevant informasjon – enten det handler om bedriftens miljøengasjement eller annet.

Merkevarebygging gjennom egen nettside

Merkevaren til bedriften din kan bygges ved å bruke nettsiden som kanal for informasjonsformidling. I den forbindelse kan vi rette fokus på bærekraft og miljø, som er et stadig viktigere tema for mange kunder.

 Innen klesbransjen er det en kjent problemstilling at produksjon av klær ikke nødvendigvis er særlig bærekraftig eller miljøvennlig. Overforbruk av klær og andre forbruksvarer har ifølge ekspertene en ugunstig effekt på klimaet.

 Dette har ført til at miljøbevisste kunder i større grad velger å handle hos aktører som fokuserer på bærekraftig produksjon av klær. For at kundene dine skal kunne vite hvorvidt klærne du selger er bærekraftige eller ikke, vil de i de fleste tilfeller ty til nettsiden din.

 Nettsiden din er en viktig kanal for merkevarebygging. Dersom du ønsker at kundene skal assosiere merkevaren din med bærekraft og lavt klimaavtrykk, må dette også formidles på nettsiden.

Hvordan bruke nettsiden som kanal for informasjonsformidling?

Dersom bedriften din har en egen nettside, er dette et supert utgangspunkt for merkevarebygging og formidling av informasjon. Skal du for eksempel formidle informasjon om bedriftens fokus på bærekraft, kan dette gjøres gjennom følgende:

  • Forside
  • Produktbeskrivelser
  • Kategorisider
  • Blogginnlegg
  • Om oss-siden

 Ved å formidle bedriftens grønne fokus via disse undersidene, kan kunden finne informasjonen han/hun leter etter – raskt og enkelt.

Eksempler på bedrifter som bruker nettsiden til formidling av informasjon

En forskningsrapport fra 2020 tok for seg hvordan forhandlere i friluftsbransjen i stadig økende grad skriver om sine miljøavtrykk og egne holdninger til bærekraft på nettsidene sine.

 Forhandlere av tur- og treningsklær står for en stor andel av klærne som selges, særlig i Norge og Sverige. Disse forhandlerne kan derfor utgjøre en betydelig forskjell ved å produsere mer bærekraftige produkter. Og nettopp det bør formidles til kundene.

 I rapporten kommer det frem at ulike faktorer indikerer at det er en økende interesse for bærekraft blant forbrukerne. Forbrukerne er sultne på informasjon om bærekraft og bedriftenes miljøtiltak.

 Produsenter som Haglöfs og Bergans kan begge vise til nettsider med fokus på bærekraft. Sjekk gjerne ut hvordan disse produsentene benytter nettsidene sine til å rette fokus på egne miljøtiltak.

Hvorfor bør man bruke bedriftens nettside som talerør?

Forbrukerne er bevisste på hva de handler og bryr seg i stadig større grad om produktenes opprinnelse. Ved å bruke bedriftens nettside som plattform for informasjonsformidling, vil kundene se at du tar deres behov på alvor.

For kunder som leter etter bærekraftige produkter, vil bedrifter som informerer om temaet på nettsiden sin fremstå som mer seriøse.

Få en konkurransefordel

Dersom nettsiden til bedriften ikke gir kundene informasjonen de er ute etter, er sjansen stor for at de går til en konkurrent i stedet for.

Ved å dele informasjon via blogginnlegg, om oss-siden, produktbeskrivelser og lignende, kan du nå ut til et større publikum med aktuelle opplysninger.

Manglende bruk av nettsiden som informasjonskanal vil med stor sannsynlighet føre til at kundene går til konkurrerende bedrifter som har informasjonen de leter etter. Dette gjelder ikke bare med tanke på informasjon om bærekraft, men også andre temaer.

Noen kunder er for eksempel opptatt av at produkter ikke er testet på dyr, mens andre vil kjøpe produkter med spesifikke sertifiseringer.

Finn ut hva målgruppen brenner for – og kommuniser via nettsiden!

Uansett om bedriften din selger produkter eller tjenester, gjelder det å nå ut til målgruppen med relevant informasjon. Driver du en sportsbutikk eller selger klær, kan det for eksempel være en idé å formidle informasjon om hvorvidt klærne er bærekraftige.

 Kartlegg hvilke temaer kundene dine ønsker informasjon om, og sørg for at nettsiden er informativ.

 Skal du nå ut til kundene er det helt avgjørende å være til stede på nett. I dag forventer ikke kundene bare å finne bedriften på sosiale medier – en egen nettside er også en selvfølge.

 På nettsiden kan kunden finne nyttig informasjon, men også kontaktopplysninger, besøksadresse, åpningstider og informasjon om produkter og priser.

Trenger du en nettside for effektiv informasjonsformidling?

Uten en nettside vil bedriften tape synlighet, og det blir vanskeligere for kundene å oppdage produktene eller tjenestene du selger. Dersom bedriften din ikke har egen nettside enda, er det på høy tid å gjøre noe med saken.

 Vi i Enklere Media har lang erfaring med å utvikle nettsider, og fokuserer på både brukervennlighet og arkitektur med vårt webdesign. Vi hjelper deg med å effektivt kunne formidle bedriftens budskap og informasjon kundene dine bryr seg om.

 Kontakt oss i dag, og nå ut til kundene dine digitalt!

Enklere Media

Ikke overlat en såpass viktig jobb som nettsidebygging til tilfeldighetene, overlat det til oss som kan det.

kontakt oss