Google profil – funksjoner og nyttighet

 

Google profil – funksjoner og nyttighet

Google profil er en helt gratis måte å markedsføre bedriften din på. Vanligvis koster markedsføring i dyre dommer. Til tider koster det en del mer enn hva det smaker. Men med Google My Business, kan bedriften opprette en profil helt gratis. Dette gir deg muligheten til å presentere bedriften slik du selv ønsker i søkemotoren. Når potensielle kunder finner deg i Google, er det lurt å ha denne profilen satt opp. Da styrer du førsteinntrykket i stor grad, da folk flest finner deg først i søkemotoren.

I denne artikkelen ser vi nærmere på funksjoner og nyttighet ved å ha en Google profil.

Visittkort for bedriften

En Google profil opererer som et visittkort for bedriften. Her kan du nemlig legge inn informasjon om adresse, åpningstider, mobilnummer, nettside, retningslinjer for Covid og mer.

Du kan også legge til bilder fra den daglige driften, samt din logo. På den måten gjør du din profil mer personlig. Det er en høyere sjanse for at kunder velger din bedrift, jo flere gode bilder du har til å presentere bedriftens daglige drift.

Jobb med visittkortet, og sammenlign gjerne din bedrift med konkurrentene. Hvem er den mest appellerende, og hvordan skal du få kunden til å velge deg?

Snakk med kundene dine

En meget undervurdert funksjon innen Google My Business, er hvordan du kan kommunisere med kundene dine. Du kan nemlig for eksempel besvare kundenes anmeldelser, både gode og dårlige. Dette gir deg en mulighet til å rette opp feil, samt bygge videre på ros.

Det er også mulig å legge inn innlegg for kampanjer, spesielle arrangementer og andre tilbud bedriften har løpende. Disse oppdateringene er viktige, da de fort kan tiltrekke seg flere kunder som er på utkikk etter et godt tilbud.

Dessuten kan du også chatte direkte med kunden. Dette er nyttig dersom kunden har spørsmål som ikke besvares i din profil nødvendigvis. Kanskje er det for eksempel en matallergi kunden vil avklare spørsmål om.

Bruk dataene til din fordel

Ved hjelp av en Google profil, kan du også få innsikt i viktige data om din målgruppe. Du kan for eksempel se hvilke nøkkelord som førte kundene til akkurat din Google profil. Da er det selvfølgelig naturlig å angripe disse nøkkelordene med annonser fremover.

Nøkkelord lar deg forstå hvordan dine kunder søker etter din type bedrift. Det er ikke sikkert de bruker samme språk som dere har på kontoret. Nøkkelordsanalysene kan være en gullgruve for bedriften, som sikrer optimalisert språk og enda flere konverteringer.

Enklere Media setter opp din Google profil

For å sikre best mulig effekt av din Google profil, finnes det en hel del triks. De ovennevnte godene ved Google profil, er bare et utvalg av en håndfull funksjoner. Enklere Media hjelper deg med å sette opp din profil, slik at du får maks ut av tilstedeværelsen.

Vi tar gjerne en prat over en kaffe om hvordan du kan sette opp profilen din for best mulig effekt. Ta kontakt med oss i dag!

"Vi tar gjerne en prat over en kaffe om hvordan du kan sette opp profilen din for best mulig effekt. Ta kontakt med oss i dag!."

– Fredrik Langseth